Κάθε νομική υπόθεση είναι ξεχωριστή, απαιτεί συνεχή έρευνα της νέας νομοθεσίας και προσήλωση στη λεπτομέρεια.


Η εμπιστοσύνη, η εχεμύθεια και το συμφέρον του πελάτη αποτελούν τα κύρια γνωρίσματα στον χειρισμό των υποθέσεων.

Με 15 χρόνια δικαστηριακής εμπειρίας σε όλους τους τομείς δικαίου αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλη την επικράτεια...

Legal

Action.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Οι εφορίες έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν τα βιβλία των φορολογούμενων και αν υπάρχει κάποια ατασθαλία ή παράβαση, να επιβάλουν πρόστιμο. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει σε βιβλία και στοιχεία της τελευταίας πενταετίας με βάση τη νομολογία αλλά οι εφορίες με υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται κάθε χρόνο παρατείνουν τον χρόνο παραγραφής των ελέγχων, κάτι που έχει κριθεί αντισυνταγματικό.
Το ΣτΕ, στην υπ’ αριθ.


Read more...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το ΚΕΑΟ του ΙΚΑ, οι ΔΟΥ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες στέλνουν με απλό ταχυδρομείο στους οφειλέτες τους, έγγραφο που ονομάζουν «ατομική ειδοποίηση οφειλών». Το έγγραφο αυτό φαίνεται σαν μια απλή ειδοποίηση του δημοσίου που καλεί τον οφειλέτη εντός 20 ημερών από την παραλαβή του, να ρυθμίσει σε 12 μηνιαίες δόσεις την οφειλή του, διαφορετικά θα ξεκινήσει η αναγκαστική εκτέλεση για την είσπραξη του χρέους.


Read more...

ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1.000 ΑΠΟ 1.500 ΕΥΡΩ

Μέχρι πρότινος το ακατάσχετο όριο που εδικαιούτο το φυσικό πρόσωπο να δηλώσει για έναν τραπεζικό λογαριασμό του ήταν το ποσό των 1.500 ευρώ. Μέχρι το ποσό αυτό δεν μπορούσε να γίνει καμία κατάσχεση και το ποσό παρέμενε  στον τραπεζικό του λογαριασμό όσα χρήματα κι αν χρωστούσε.

Με τα νέα μέτρα, το ποσό αυτό μειώθηκε 500 ευρώ και κατρακύλησε στα 1.000 ευρώ για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.


Read more...

Ποινική και Αστική Ευθύνη διαχειριστών Ε.Π.Ε. για οφειλές προς το Δημόσιο

Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι αυτοί που έχουν αναλάβει χρέη διευθυντή, διαχειριστή και γενικά εκπροσώπου της διοίκησης ΕΠΕ. Σύμφωνα με το άρθρο 115 παρ.2 Κ.Φ.Ε., τα πρόσωπα αυτά κατά το χρόνο διάλυσής της, ευθύνονται προσωπικώς και αλληλεγγύως, δηλαδή όλοι μαζι και με την προσωπική τους περιουσία για την πληρωμή φόρων εισοδήματος που οφείλονται από την Ε.Π.Ε., καθώς και των φόρων που παρακρατούνται, ανεξάρτητα από το χρόνο βεβαίωσής τους.
Read more...

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΝΦΙΑ

Και νέα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έρχεται να συγκρουσθεί με το κράτος  που ζητάει από τους ενάγοντες  σε αγωγή που αφορά  δικαιώματα επί ακινήτου τους να πρέπει να έχουν εξοφλήσει το ΕΝΦΙΑ για να μπορεί η υπόθεσή τους να συζητηθεί.

Ειδικότερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την υπ’αριθ.


Read more...

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Έλληνες φορολογούμενοι αλλά και όσοι είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλαδα πληρώνουν  κάθε χρόνο τον ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων). Στην  πρώτη του εμφάνιση ο ΕΝΦΙΑ πληρωνόταν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ήταν το γνωστό σε όλους «χαράτσι».  Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ του έτους 2014 ολοκληρώνονται στα τέλη Φεβρουαρίου 2015.


Read more...

Ενδικοφανής προσφυγή και αίτηση αναστολής κατά φορολογικών προστίμων – Πώς γίνεται

 Η ενδικοφανής προσφυγή  και η αίτηση αναστολής με τις οποίες προσβάλλονται φορολογικά πρόστιμα  κατατίθενται στην  Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης  της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στα πλαίσια συγκεκριμένης διοικητικής διαδικασίας.


Read more...

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Από τον Αύγουστο του 2014 ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να γνωστοποιήσουν στην Εφορία τον ένα και μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο οι καταθέσεις (για τα φυσικά πρόσωπα) μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ δεν θα μπορούν να δεσμευτούν από την εφορία  έναντι χρεών προς το δημόσιο.


Read more...

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Το νομοθετικό καθεστώς της Ελλάδας ορίζει ότι όποιος είναι ιδιοκτήτης ακινητου στην ελληνική επικράτεια οφείλει να το δηλώνει στην Εφορία και συγκεκριμένα στο έντυπο Ε9.
Τα δύο τελευταία χρόνια όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα δηλώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του συστήματος TAXISnet.


Read more...